Besök tandläkare för smidig rotfyllning i Sollentuna
Tandläkare i Sollentuna

Besök tandläkare för smidig rotfyllning i Sollentuna

Det finns besvär i tänder som lätt kan åtgärdas utan större ingrepp och sedan finns det problem som kan kräva flera behandlingar innan felet är åtgärdat. Det viktiga är att göra en undersökning så fort man upplever att något är fel samt åtgärda problemet om det visar sig vara något som kräver behandling. Att upptäcka problemet tidigt kan vara det som innebär skillnaden mellan om det kommer krävas ett stort eller litet ingrepp.

Rotfyllning är vanligt förekommande

Ett vanligt och relativt stort ingrepp som kan krävas om exempelvis ett hål har nått pulpan är rotfyllning. En rotfyllning innebär att tandläkaren borrar ett hål till rotkanalen och tar bort tandens inre mjuka vävnad (pulpan), för att kunna rengöra utrymmet och fylla rotkanalen. Det förhindrar bakterier från att ta sig in och orsaka ytterligare infektioner. Ibland kan en rotbehandling och rotfyllning behövas utföras i flera steg och ibland krävs endast ett behandlingstillfälle. 

När behövs en rotfyllning? 

Orsaken till att man behöver en rotfyllning beror ofta på att pulpan har blivit inflammerad eller infekterad av bakterier. Det kan som sagt bero på karies, men det kan till exempel också bero på att en djup fyllning inte längre håller tätt för bakterier eller att man har fått ett slag mot en tand som har skadat pulpan. En rotfyllning kan också behövas om man ska få en bro eller tandkrona insatt och tanden som ska vara stöd inte utgör ett tillräckligt fäste. Då krävs att ett stift måste fästas i tandroten och för att det ska vara möjligt måste tanden rotfyllas.

Högklassig tandvård i Sollentuna

Magical Dental är en tandläkarmottagning i Sollentuna som bland annat utför rotfyllningar. Det är en modern klinik som erbjuder tandvård för både barn och vuxna, där målet allltid är att patienten ska känna sig trygg och väl omhändertagen. Förutom rotfyllning erbjuder de bland annat allmäntandvård, estetisk tandvård, rådgivning och akuttandvård. Läs mer om tandläkare Sollentuna på https://www.xn--tandlkaresollentuna-kwb.se/.