Se till att pallställen står pall på lagret
pallställ

Se till att pallställen står pall på lagret

advertorial

Om du är chef på ett lager som hanterar tungt gods vet du säkert redan hur viktigt det är att följa alla rådande säkerhetsföreskrifter. Du är ju inte bara ansvarig för själva lagret, utan även de människor som har lagret som sin arbetsplats. Det vill säga din personal.

Du som är oroligt lagd har säkert redan drömt mardrömmar om personal som får gods över sig i märkliga arbetsplatsolyckor. Febersvettiga nätter då du springer längs lagerhyllorna i panik för att se efter hur det gått för personen som ligger klämd under den stora lastpallen som vält från hyllan.

 

Varje chefs mardröm kan lätt undvikas

Kanske tackar du din lyckliga stjärna varje gång du vaknar för att inte en så hemsk olycka faktiskt hänt i verkligheten på ditt lager. Än. Men det är ju fullt möjligt att det gör det, om ni inte har allt på plats vad gäller säkerheten.

 

Ett steg i att se över tryggheten och arbetsmiljön på arbetsplatsen du har ansvar för, är att kontrollera att alla pallställ är korrekt uppmärkta vad gäller exempelvis maxvikt. Om det saknas märkning bör du genast se över saken med er leverantör, eller helt enkelt beställa helt ny lagerinredning från till exempel  https://www.svelag.se/pallstall/.

 

pallställ

 

Se till att läget är stabilt på lagret

Du ska också kontrollera att godset ni hanterar på lagret förvaras på ett säkert sätt. Det finns noggrant uträknade maxhöjder och liknande vad gäller hur gods och pallar kan staplas utan att tappa i stabilitet. 

Du vill nämligen inte höra ett stort brak nedifrån lagret tränga in genom fönstren till ditt chefskontor. Då är det dags att börja springa, precis som du drömt mardrömmar om. Men oroa dig inte. Allt det här är superlätt att undvika, om du bara investerar lite tid och pengar i att säkra arbetsmiljön för dina dyrbara medarbetare.