Viktiga saker att tänka på vid trapphusrenovering
trapphusrenovering

Viktiga saker att tänka på vid trapphusrenovering

advertorial

Trapphuset är kanske inte det som man renoverar först, men det betyder inte att det saknar betydelse. Ett slitet trapphus med lampor som kanske inte fungerar och som gör det svårstädat, upplevs ofta som otryggt och ogästvänligt. Ofta lockar det också till både klotter och skadegörelse från utomstående. Man har alltså mycket att vinna på genom att renovera trapphuset. 

Men en trapphusrenovering måste ske på rätt sätt och med hänsyn till byggnaden, då ökar också värdet på fastigheten. Men tyvärr har det slarvats en hel del genom åren och framförallt många äldre fastigheter har fått sina trapphus sönderrenoverade. Är man en hyresvärd eller bostadsrättsförening som har råkat ut för detta kan det vara en god idé att vid nästa trapphusrenovering återställa och renovera till hur trapphuset såg ut när huset var nybyggt.

 

image

 

Hitta rätt hantverkare och byggföretag inför renoveringen

För att en trapphusrenovering ska bli riktigt lyckad krävs det att man anlitar rätt slags hantverkare. Tack och lov finns det byggföretag som har trapphusrenovering som sitt specialområde. Men innan man kontaktar byggföretag och hantverkare kan det vara bra att plocka fram dokument på vad som gjorts tidigare, som exempelvis om elen är bytt. Gör gärna också en lista på önskemål. Upplevs trapphuset för mörkt kan det vara en god idé att installera bättre eller mer belysning. Kanske vill man också ha belysning med rörelsedetektorer som gör att lamporna automatiskt gå på och av för att spara el

När man sedan har sin önskelista och sina funderingar klara, är det dags att kontakta några olika byggföretag specialiserade på trapphusrenovering och ta in kostnadsförslag. Men man kan inte bara gå på pris och ta den som är billigast, utan man måste också titta på referenser och referensobjekt. Bra är om man också kan åka och titta på trappuppgångar som de olika byggföretagen har renoverat.