fårskinnstofflor

Fårskinnstofflor som värmer inför årets kalla månader

Det kom visst en släng sommar till i år. En sista suck från den varma årstiden innan vi ger oss av in i den mer kalla, regniga och blåsiga perioden. För trots att det var en riktig toppensommar är det väl få som klagar på en liten sväng till med bonusvärme såhär i september.

Månaderna rullar på

Det blir helt enkelt till att ställa undan sina fårskinnstofflor ett tag till inför att det blir kallt. För även om vi lever i ett land där husen är vinterbonade är det trots allt skönt att kunna få lite extra värme till fötterna – de är ju lite utsatta där de befinner sig närmast golvet.

Det är inte alla som har den trevliga förmånen att kunna värma upp fossingarna genom att hålla dem mot en öppen spis där elden sprakar.

Däremot kan man ju alltid ge sig av ut i skogen när det väl blir kallt och blött. Har man bara torr ved går det att få det riktigt mysigt när hösten klampar in i våra liv. De där tofflorna får kanske stanna hemma men det kanske inte gör något när man väl har tänt brasan.

Tar man dessutom med lite god korv och gott sällskap kan det hela bli till en riktig fullträff.

Sedan är det dags att börja förbereda inför julen. Visst kan det kännas lite absurt när det fortfarande känns som sommar men månaderna tenderar att rulla på i snabb takt. Plötsligt är det december och man inser att det börjar bli svettigt inför alla förberedelser som man ska hinna med. Drar man igång redan nu så kan man ta det lugnare senare.

Varför inte passa på att beställa de där tofflorna i julklapp? Kanske så snart som idag? Då kan man kryssa av en person på julelistan.

Livet blir trots allt enklare om man har lite framförhållning.