Migrän kan bara botas med behandling
migrän behandling

Migrän kan bara botas med behandling

All respekt ska visas inför den som lider av migrän. Det är någonting som du inte ens skulle önska din värsta fiende. När migränattackerna slår till är det som att träffas av blixten. Från klar himmel dessutom, eftersom den ofta kommer väldigt oväntat. För de flesta innebär det en extremt sprängande huvudvärk som inte går att jämställas med någonting annat, och många upplever också att synen påverkas. Du blir med andra ord helt lamslagen. 

Ett migränanfall förstör i regel resten av dagen när det slår till. Det går inte att producera någonting alls. Har du riktigt otrevlig migrän är det enbart att ligga still i sängen i ett mörkt rum som överhuvudtaget är möjligt att göra under omständigheterna. Det är naturligtvis inte hållbart i längden. Du kan inte låta migrän förstöra ditt liv. Om du låter migränen få för stor makt kommer du aldrig någonsin kunna leva ett normalt liv. Men det går förstås att behandla. 

Sluta inte leta behandling 

Precis som andra sjukdomar och åkommor är migrän behandlingsbart. Åtminstone till viss del, som i alla fall gör migränen hanterbar för dig när den slår till. Det har du såklart hört förr. Du skulle inte läsa på den här sidan om det inte vore så att du redan led av migrän. Du kanske redan har provat mängder med metoder som inte hjälpt, och nu googlat “migrän behandling” i ren desperation för ett sista försök att få ditt liv tillbaka. 

Ge inte upp. Det finns fortfarande mycket att göra. Varje försök du gör är en del av utredningen för att hitta den metod som funkar just för dig. Ett tips är att skriva migrändagbok. En särskild bok där du dokumenterar huvudvärksgraden, hur länge den varade, vad som orsakade den och annat relevant. Det kommer att underlätta i kommande behandlingar. Ge inte upp, fortsätt sök lösningar på dina problem.