Tid för reflektion i din Herman Miller i hemmakontoret tidevarv
herman miller

Tid för reflektion i din Herman Miller i hemmakontoret tidevarv

Doften av sommar slingrar sig in i näsborrarna när man är ute och promenerar numera. Visst kan den göra så att man nyser en aning, men för det mesta är den djupt välkommen – kanske mer än på riktigt länge.

För när man lever i de tider som vi gör just nu så är det skönt att se solen och värmen återvända. Det känns som om att kroppen på något sätt fylls av hopp att det finns ett liv efter detta – vilket det såklart gör.

Ett nytt paradigm

Det gäller helt enkelt att ha blicken fokuserade på horisonten samtidigt som vi fortsätter att leva i nuet. Det finns trots allt fördelar med hemmakontoret där man kan sitta och arbeta i sin stol från Herman Miller.

För många av oss har nämligen detta upplägg lett till att vi kan styra över vår tid på ett helt annat sätt än tidigare. Det går liksom att anpassa jobbet lite mer efter livet, än tvärt om.

Naturligtvis är det också dem bland oss som har svårt att koppla ned och koppla av. Arbetet fortsätter även efter att arbetsdagen ska vara över. Här gäller det att träna upp sin integritet och förmåga att avsluta saker. 

Det kommer trots allt inte finns någon som tackar dig för alla de där extra timmarna du arbetade, de dagen som du ligger på din dödsbädd. Däremot är risken överhängande att du ser dina älskade i ögonen och inser att du kunde ha spenderat mer tid tillsammans med dem.

Som tur är har du möjlighet att i varje stund, varje sekund, kunna börja styra om din tillvaro. Allt handlar om att fatta ett beslut och sedan börja leva efter det beslutet. Låt inte alla krav, både reella och påhittade få sista ordet i ditt liv. Det är värt att fundera ett varv extra över om du lever ditt liv som du vill.