Varför behöver man en jaktradio?
jaktradio

Varför behöver man en jaktradio?

En jaktradio är ett kommunikationsmedel som jägare använder sig av när de är ute i skog och mark för att jaga. För att kunna hålla kontakten med varandra så finns det flera olika sorters jaktradio att välja på. Det finns olika märken och modeller och de kommer i olika prisklasser. 

För att man som jägare ska kunna hålla kontakten med varandra även om man är långt ifrån så använder man sig alltså av en jaktradio. Alla som är med ställer in sin radio på samma kanal och därmed kan alla inblandade höra varandra. 

Hur långt når då en sådan här jaktradio? Det kan vara olika. Det beror dels på hur själva terrängen ser ut men också på vilken modell av jaktradio det är samt hur antennen är placerad. Vet man med sig att man kommer vara väldigt långt ifrån varandra vid jakten så bör man satsa på en radio som klarar det avståndet. 

 

 

Vad ska man tänka på vid köp av jaktradio?

Det finns en del saker man bör ha i åtanke och beakta när man ska köpa ny jaktradio. Dels hur den kommer att användas och över hur stort område. Det är egentligen inte särskilt mycket som skiljer olika jaktradior åt förutom eventuell design och utseende. Variationen är alltså inte särskilt stor i sig.

Det man bör titta på vid köp av ny jaktradio är innehållet. Är setet komplett? Finns det bluetooth och öronsnäckor? Sådana saker är det som ofta avgör vid ett köp av jaktradio. Finns det inte allting som man behöver så går många ofta vidare för att kika på andra modeller. 

Är jaktradion vattentät? Är den tung eller lätt att bära med sig? Tänk även på sådana saker och vad som gäller för just den radio ni ska köpa. Kika till exempel in hos https://www.bearplayshop.se/jaktradio-radiotillbehor/jaktradio/ för inspiration.