Idrotts- och evenemangslogistik hos Schenker
skicka paket

Idrotts- och evenemangslogistik hos Schenker

Idrott är något som förenar människor, där alla kan umgås och ha kul på lika villkor. Inget språk behövs för att förstå idrott utan det är något man kan utöva tillsammans oavsett kultur eller bakgrund. Ofta kallas man det för idrott när man avser sporter som inte har något annat syfte än att bara motioner, som vid löpning eller cykling (om det inte utövas på tävlingsbana det vill säga). När det istället finns ett tydligt tävlingsmoment som vid fotboll eller innebandy, där det handlar om att göra så många mål som möjligt under en viss tid, så kallas det vanligtvis för sport.

För många är idrott och sport mer än en hobby, det finns elitidrottare som utövare olika sporter professionellt och för dem finns behovet av att resa runt och tävla under olika evenemang. Under ett evenemang i friidrott till exempel finns det personer som tävlar i höjdhopp, längdhopp, stavhopp, diskus, kulstötning och så vidare. Alla dessa grenar kräver dessutom en hel del utrustning, och denna utrustning måste kunna fraktas på ett smidigt sätt till de olika arenorna där tävlingarna hålls. Det är därför som Schenker har tagit fram DB SCHENKERsportsevents som är speciellt inriktat på evenemang runt om i världen. Detta gäller både stora idrottsevenemang och andra evenemang som till exempel konserter som kan kräva tältutrustning och liknande. Läs mer om vad som erbjuds här: 

https://billigtpaket.se/schenker

Med hjälp av denna tjänst erbjuds bland annat handläggning av produkter som kan vara svåra att få med sig i tullen (som till exempel en stav till stavhopp…), hantering och paketering av ordrar, leverans av produkterna i god tid till arenorna, tillgång till diverse utrustning så som gaffeltruckar, kranar och inte minst personal som kan sköta allt detta. Även hantering av material som används i reklamsyfte erbjuds och olika unika logistiklösningar för produkterna som ska skickas. Projektledarna är dessutom med och övervakar dygnet runt för att se till så att allt går som det ska.